Recept
Zomerse salade met gegrilde perzik & Parmaham – recept
Eet je ook zo graag salades in de zomer? Wij wel! Dit recept kwam Viviënne tegen en heeft hem zo gefinetuned zodat onze populaire Vijgen-Dadel azijn er perfect bij past! Lees snel verder hoe je deze heerlijke salade met gegrilde perziken en Parmaham op tafel zet!
Ingrediënten voor 3-4 personen*
Voor de sla: 100 gram rucola/ veldslamix. 200 gram groene aspergetips. 3 perziken, net rijp, in plakken gesneden. 75 gram parmaham in stukjes gescheurd. 1 bol buffel mozzarella, gesneden. klein handje pompoenpitten, geroosterd. Voor de dressing: Scheut EV-olijfolie, wij hebben hier Neolea voor gebruikt. Scheut vijgen dadel azijn. Zout en peper naar smaak. |
* Wij hebben hier met 2 volwassen en 2 kleine kinderen genoeg aan. Zit dus iets ruimer in de hoeveelheden zodra je met grotere eters aan tafel zit!
Bereiden:
1. Snij de onderkant van de aspergetips af en leg de tips kort in gekookt water met een beetje zout voor ongeveer 3 minuten. Het rauwe moet er net af zijn. Spoel af met koud water. En laat verder afkoelen. 2. Rooster een handvol pompoen pitten in een pan zonder olie. 3. Ontpit de perziken en snij in plakken. Bestrooi licht met zout en bak om en om in een hete grillpan tot er een grillstreep verschijnt. Leg op een bord en laat afkoelen. 4. Maak de salade aan met de olijfolie en vijgen dadel azijn. Doe dit gewoon op gevoel, een lekkere scheut van beide is vaak voldoende. 5. Snij de buffel mozzarella in stukjes en meng door de sla. 6. Meng daarna de afgekoelde asperges en stukjes parmaham er doorheen. 7. Top de salade af met de gegrilde perzik en pompoenpitten en eventueel een beetje peper en zout. |
Heerlijk met een vers afgebakken rustiek stokbrood of focaccia!
ps. je kan de vijgen dadel azijn ook vervangen voor de balsamico maturato en de Neolea olie voor de Tenea olie, Griekse olijfolie heeft in dit recept onze voorkeur.
Eet smakelijk!