Nieuws uit onze winkels

blog, Recept

Zoetzure komkommer salade

Zoetzure komkommer salade

Bij spicy eten is deze salade erg lekker en verfrissend. Eet je saté, rendang of iets anders met pit? Dan is dit de salade om mee af te blussen! De basis voor deze salade is onze Pinot Grigio wijnazijn. Een volfrisse witte wijnazijn gemaakt van jawel, Pinot Grigio druiven. De zoetzure komkommer salade is ver van te voren te maken, je kunt het zelfs weken bewaren mits het lekker onder staat in het wijnazijn mengsel.

Benodigdheden

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 halve theelepel zout
  • 8 eetlepels Pinot Grigio witte wijnazijn
  • 250 ml water
  • 1 schone en uitgekookte weckpot van een liter

Aan de slag!

Boen de komkommer schoon en snij door de helft. De komkommer schillen kan ook maar persoonlijk vinden wij hem met schil lekkerder. Haal de zaadlijsten uit de komkommer.

Pel de rode ui en snij er dunne halve ringetjes van. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
Doe de komkommer, ui en rode peper in de schone weckpot.

Verwarm het water en doe de azijn erbij samen met het zout en suiker. Roer dit totdat alle suiker is opgelost.
Giet dit over je gesneden groenten mix heen en schud goed zodat alles lekker vermengd is met elkaar. Laat afkoelen en zet het in de koelkast totdat je de zoetzure komkommer salade gaat eten.

Lekker bij:

Deze zoetzure komkommer salade is heerlijk bij alles wat spicy is maar ook bij de lunch op een vers afgebakken broodje met oude kaas of pastrami is deze salade een feest.

Zelf dit recept maken?

Met deze producten krijg je het lekkerste eindresultaat!
Uitverkocht

10,2516,25

Wissen
4 jaar gerijpt

10,95

6,95

15,95